Dolar
32.33
Euro
34.89
Altın
2,208.88
ETH/USDT
3,564.10
BTC/USDT
70,415.00
BIST 100
9,052.46
Yaşam

Engelli genç annesinin adında üniversite açmak istiyor

Google'den burs alan ve Özyeğin Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nü birincilikle bitiren serebral palsi hastası Murat Can Çiçek, annesinin ismiyle üniversite açmayı hedefliyor.

İlker Gürel  | 28.06.2017 - Güncelleme : 29.06.2017
Engelli genç annesinin adında üniversite açmak istiyor Fotoğraf: AA/İlker Gürel

Edirne

EDİRNE

Google'den burs alan ve Özyeğin Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nü birincilikle bitiren serebral palsi hastası Murat Can Çiçek, annesinin ismiyle üniversite açmayı hedefliyor.

Çiçek, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan'ı makamında ziyaret etti. Burada konuşan Çiçek, yardımcı öğretmeninin aracılığıyla, engellilerin bilgisayar kullanımını kolaylaştıracak ve gözle kontrol edilebilen bir yazılım üzerinde çalıştığını belirtti.

Annesi Nilgün Çiçek'in, hikayesinin asıl kahramanı olduğunu aktaran Çiçek, onun adını taşıyan bir üniversite açmak istediğini ifade etti.

Belediye Başkanı Özcan ise Çiçek'in doktora eğitimi için eylül ayında Amerika'ya gideceğini, bir süre sonra ise İngiltere'de Google'ın misafiri olacağını söyledi.

Onunla gurur duyduklarını belirten Özcan, "Keşan Belediyesi olarak Murat Can'ın her zaman destekçisi olacağız. Murat Can'la gurur duyuyoruz, annesi ile ise ayrı gurur duyuyoruz. Murat Can'ın Allah vergisi bir zekası var. Zekası annesinin gayreti ve özverisiyle ortaya çıktı. Bu gayretler olmasa üstün zeka kayıp olacaktı. Allah Murat Can'ın yolunu açık etsin." diye konuştu.

Anne Çiçek de oğlunun eğitimi için yıllardır elinden geleni yaptığını belirtti.

Murat Can'ın hayallerini adım adım gerçekleştirdiğini aktaran Çiçek, desteklerinden dolayı Keşan Belediyesi ve Özcan'a teşekkür etti.

Muhabir: İlker Gürel

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.