Dolar
32.38
Euro
34.92
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,568.80
BTC/USDT
70,862.00
BIST 100
9,079.97
Yaşam

Semt kütüphanelerinde hem öğreniyorlar hem eğleniyorlar

Hakkari'de "Okuma Kültürünün Geliştirilmesi Projesi" kapsamında 8 cami ile bir Kur'an kursunda oluşturulan 9 semt kütüphanesinde çocuklar hem kitap okuyor hem de oyun alanlarında gönüllerince eğlenme fırsatı buluyor.

Yılmaz Kazandıoğlu  | 19.02.2018 - Güncelleme : 20.02.2018
Semt kütüphanelerinde hem öğreniyorlar hem eğleniyorlar

Hakkari

HAKKARİ - YILMAZ KAZANDIOĞLU

Hakkari'de uygulanan "Okuma Kültürünün Geliştirilmesi Projesi" kapsamında hizmete giren 9 kütüphaneye gelenler, hem kitap okuyor hem de oyun oynuyor.

Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile Hakkari Müftülüğü arasında imzalanan protokolle 8 cami ve bir Kur'an kursunda oluşturulan "Semt Kütüphaneleri"nde yetişkinler ve çocuklar boş zamanlarını değerlendiriyor.

İl Müftülüğü Şube Müdürü Şaban Güldal, "Semt Kütüphaneleri" projesinin Hakkari'de de büyük ilgi gördüğünü söyledi.

Kütüphanelerin, bulundukları mahallelerin değerini de artırdığını belirten Güldal, "Hakkari merkezde bir kütüphanemiz bulunmaktadır. Bu kütüphanemize ulaşım sıkıntılıydı. Proje ile mahallelerdeki dezavantajlı gruplar, aileler ve okumaya istekli insanların bu imkanlardan yararlanmalarını amaçlıyoruz." dedi.

"Kütüphanelerimizde oyun imkanları da bulunmakta"

Proje ile sunulan imkanlara değinen Güldal, "Kütüphanelere gelen çocuklar kitap okumanın yanı sıra bilgisayardan ödev çıkarıyor, kurulan oyun konsollarıyla oyun oynamanın keyfini yaşıyor." diye konuştu.

Kütüphanelerden çocukların yanı sıra gençlerin ve yetişkinlerin de yararlandığını aktaran Güldal, şunları kaydetti:

"Kütüphanelerimizde oyun imkanları da bulunmakta. İki mekanımızda bilişim, teknoloji ile beraber bilgisayar oyunları imkanları sağlanmakta. Çocuklar yoruldukları zaman eğlenmek amacıyla bu etkinliklerden yararlanmaktadır. Kütüphanelerde çocukların ve gençlerin okumaya ilişkin ilgilerinin, estetik ve çağımız teknolojik enstrümanlarının kullanıldığı mekanlar vasıtasıyla artırılması amacıyla çocukların, gençlerin ve yetişkinlerin kolayca ulaşabilecekleri, kültürel faaliyetlerini gerçekleştirilebileceği, çocuk ve gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutacak, zamanlarını verimli bir şekilde değerlendirebilecekleri aynı zamanda okuma alışkanlığını kazanmaları sağlanıyor."

Öğrenci Rıdvan Kaya, kütüphanelerin kurulmasından dolayı mutlu olduklarını dile getirerek, "Boş zamanlarımızda burada tenis oynuyoruz. Bilgisayar ortamında oyunlar oynuyoruz. Çarşıya gitmemize gerek kalmıyor. Kütüphanelerin kurulması çok güzel olmuş." diye konuştu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın